Nordjyde dansk mester i hug og sabel

Foto: Betina Fleron Hede

Foto: Betina Fleron Hede

Foto: Betina Fleron Hede

1 af 3

En flaske champagne, en sabel og et hug. Den nykårede danske mester fra Hirtshals får champagnesabling til at se let ud.

Aalborg dannede i weekenden rammen om Gastronomisk Topmøde, hvor der blandt kulinariske oplevelser også var udtagelser og mesterskaber.

Fredag vandt Iv Svendsen, der er elev på Montra Skaga Hotel i Hirtshals DM 2015 i champagnesabling.

- Det betyder rigtig meget for mig at vinde. Min arbejdsplads giver mig mulighed for at træne meget, og det hjalp mig til at vinde mesterskabet, fortæller den nykårede danske mester i at åbne champagne med en sabel og skænke de gyldne dråber hurtigt og perfekt i mange glas.

Kokke klar til VM i Grækenland

Servering er ikke bare at bære en fuld tallerken ind til gæsten og hente den tomme bagefter.

Da de nordiske mesterskab blev afgjort i dag, skulle deltagerne blandt andet lave drinks både med og uden alkohol, champagnesabling, vinsmagning og servering for indbudte gæster.

Blandt deltagerne fra hele Skandinavien var Heine René Egelund fra Sortebro Kro i Odense bedst, og han vandt lørdag det nordiske mesterskab for tjenere - Nordic Waiter Duni Cup.

Nummer to blev Thomas Pedersen fra Norge, og Michaela Sarfati fra Sverige fik bronzemedaljen.

Hele weekenden har byen summet af aktiviteter i og omkring det professionelle køkken. Og de bedste kokke kæmpede om kvalifikation til næste års VM i Grækenland.

Fredag aften blev en festaften i Musikkens Hus i Aalborg, hvor Gastronomisk Topmøde hyldede vinderne af de tre kokkekonkurrencer, som var en af de i alt syv semifinaler - den nordeuropæiske - i den verdensomspændende konkurrence Global Chefs Challenge.

Grækenland er i 2016 vært for finalen - VM under verdensorganisationen WACS - i de tre kategorier Global Pastry Chef, der er for dessertkokke, Global Chef Challenge og Hans Bueschkens Young Chef Challenge, som er for unge kokke.

Resultatet af semifinalen i Aalborg 2015:

Global Pastry Chef

1. Frida Backe, Sverige, Magnus Johanssons Bageri och Konditori.

2. Enni Rantala, Finland, Royal Bakery Oy.

3. Daniel Kruse, Danmark, Stammershalle Badehotel, Bornholm.

Har du et godt tip?