Nordjyde har scoret 646 millioner kroner

Foto: Arkiv

I 2010 købte en gruppe lokale investorer energiselskabet Nordjysk Elhandel for 300 millioner kroner. Nu sælger de for milliardbeløb.

Det er tid til at skåle i champagne hos ejerne af energihandlen Neas Energy. De har nemlig lavet en rigtig god handel. I 2010 købte en gruppe lokale investorer energiselskabet Nordjysk elhandel for 300 millioner kroner. Selskabet med base i Aalborg er blevet solgt til det britiske energiselskab Centrica for omkring 1,9 milliarder kroner.

Eigild Bødker Christensen ejede 34% af virksomheden, og  han går derfor fra handlen med 34% af de 1,9 milliarder, hvilket svarer til 646 millioner kroner. 

- Jeg er absolut tilfreds med den her handel. Den er god for køber og den er god for sælger, siger Eigild Bødker Christensen til TV2 Nord. 

 Det var ellers ikke planen at sælge Neas Energy endnu, men Centrica henvendte sig i efteråret med et tilbud, der var svært at sige nej til. De havde fundet den nordjyske virksomhed og mente den passede perfekt ind i den virksomhed de gerne ville skabe. En analyse de er helt enige i i den nordjyske virksomhed. 

- Konstallation mellem Neas og Centrica er i mine øjne et perfekt match. Vi repræsenterer en ny generation inden for energiforvaltning og med Centrica i ryggen får vi nu en finansiel styrke og opbakning til at realisere det fulde potentiale af vores forretningsmodel, siger CEO i Neas Energy, Bo Ryhdahl.

Eigild Bødker Christensen er glad for at virksomheden er gået til nogle nye ejere der kan udvikle energiselskabets potentiale. De andre aktionærer i Neas er ligesom Eigild Bødker Christensen kommet fra salget af energiselskabet et par millioner rigere. 

 

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord