Nordjyderne tager på teltferie som aldrig før

Foto: PR

Teltferier storhitter blandt nordjyderne, og salget af telt- og campingudstyr boomer i sommervejret. Ifølge Naturstyrelsen er teltture i den fri natur særligt populære.

Denne sommer sættes der ikke kun rekord i antallet af solskinstimer. Nordjyderne tager nemlig på teltferie som aldrig før, og salget af telt- og campingudstyr slår alle rekorder. 

Vi har aldrig oplevet så stor efterspørgsel på telte før. Salget er steget med over 20 procent i forhold til sidste år. Det kunne jo tænkes, at det er det gode sommervejr, som giver folk lyst til at overnatte udendørs, siger Uffe Sjöberg, der er varehuschef i Biltema Aalborg, som blandt andet specialiserer sig i telte og campingudstyr. 

Læs også Rekordår undervejs: Turisterne strømmer til Nordjylland

Tager teltet med i naturen

Det ser dog ikke ud til, at de nordjyske campingpladser får meget glæde af de mange teltkøb. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af overnatninger på campingpladser i Nordjylland faldet med 16 procent siden 2008. I resten af landet lyder faldet på faldet 11 procent.

Modsat melder Naturstyrelsen om rekordår for overnatninger i naturen i både shelters og på teltpladserne.

I 2018 har knap 40.000 allerede overnattet på en af Naturstyrelsens lejrpladser i Jylland, heriblandt på de 23 lejrpladser, der ligger i Nordjylland.

- Danskerne har virkelig fået øjnene op for, at en nat ude i naturen kan være en oplevelse. Der er stilhed, nærvær og tid til at snakke med venner og familie, siger Mads Jensen, der er kontorchef i Naturstyrelsen.

Også Uffe Sjöberg fra Biltema Aalborg oplever, at det er overnatninger i den fri natur, de nordjyske kunder spørger mest ind til.

- Vi får mange henvendelser fra folk, der skal overnatte i naturen for første gang og derfor har mange spørgsmål. Her handler det ofte om, hvilke soveposer der passer til hvilke temperaturer, hvilke telte der er lette at bære rundt på, og hvordan madlavningen kan foregå, fortæller han.

Huskeliste til teltturen

Er man nybegynder på teltferie, er der ifølge Uffe Sjöberg en del ting at huske, særligt hvis overnatningen foregår i den fri natur. Derfor opfordrer han oftest kunderne til at lave en liste over, hvilket udstyr de mangler, så de ikke glemmer noget.

7 ting du skal huske på teltturen:

- Sovepose og liggeunderlag
- Lommelygte
- Gasbrænder, stormkøkken og køletaske
- Mad og drikke
- Kopper, tallerkner og bestik
- Varmt tøj og praktiske sko
- Toiletpapir og toiletsager

 

00:09

Det er ikke kun solskinstimer, der bliver sat rekord i denne sommer. Nordjyderne tager nemlig på teltferie som aldrig før

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord