Nordjylland mangler faglærte i fremtiden

I Nordjylland skal der optages mere end dobbelt så mange hvert år på erhvervsuddannelserne, hvis ikke de nordjyske virksomheder skal mangle faglærte om få år.

Rasmus Jensen fra Aars læser til industritekniker på Metal College i Aalborg. Han er glad for, at der bliver sat fokus på erhvervsuddanelserne under DM i skills i Aalborg.

- Det er fedt, at der blive sat fokus på erhvervsuddanelserne. Så det ikke altid kun drejer sig om gymnasier og universiteter, siger Rasmus Jensen til TV2/Nord.

På landsplan vil der i 2020 mangle 20.000 faglærte inden for jern og metal området.

Alene i Nordjylland skal der optages mere end dobbelt så mange hvert år på erhvervsskolerne, hvis ikke de nordjyske virksomheder skal mangle faglærte om få år.

- Vi skal igang nu, hvis ikke vi skal stå med problemerne i 2020. På erhvervsskolerne er vi klar til at optage flere unge, men det kræver også flere praktikpladser hos virksomhederne, siger Michael Johansson, der er direktør hos Tech College i Aalborg.

Rasmus Jensen er i hvert fald ikke i tvivl om, at han har truffet det rigtige valg ved at tage en erhvervsuddannelse.

- Det er mit drømmejob at blive industritekniker. Jeg synes, at det er fedt at følge et emne, der skal fungere direkte fra tegning til maskine, siger Rasmus Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland