Nordjylland skal tjene på julekalender

02:02

Foto: Henriette Maj Pedersen

1 af 2

Det ligger lige til højrebenet at få arrangeret en lang række oplevelsespakker med alt fra familie- og kærlighedstemaer - til historiske - og overlevelsestemaer, når årets landsdækkende TV2 julekalender fra første december ruller over tv-skærmene.

Det mener udvikler Asta Wellejus fra firmaet Die Asta Experience, som er en kreativ udviklingsvirksomhed, specialiseret indenfor bla. attraktionsudvikling.

Med ca. 1,5 mio. daglige seere i 24 afsnit for julekalenderen og med daglige genudsendelser svarer det til ca. 30 mio. visninger. Dét er en meget massiv markedsføring af Vendsyssel.

- Fortællemæssigt er det en fantastisk historie at formidle. Der er noget for alle, og min vurdering er, at hvis der bliver arbejdet sammen, og det bliver grebet rigtigt an, så er der så mange muligheder i det, at julekalenderen kan udvikle og holde turistattraktioner de næste ti-tyve år, siger Asta Wellejus.

Nordjysk erhvervsliv,  politikere og folk fra film og udviklingsbranchen diskuterer lige nu, hvordan det enorme fokus på Vendsyssel i december kan bruges bedst muligt, så turisterne  valfarter til Vendsyssel efter årets julekalender.

- Det er vigtigt, at vi er klar, og vi er autentiske med vores tilbud og de historier, vi vil fortælle turisterne. Det skal ikke være sådan, at folk kommer herop for at opleve der, hvor julekalenderen blev optaget, og så bliver mødt med noget, der ikke er ægte. Hvad det præcist skal være ved jeg ikke, men vi skal lave alt muligt, alt hvad erhvervslivet kan tjene penge på, siger borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.), Hjørring Kommune.

Brønderslevs borgmester Lene Hansen (Soc.Dem.) ved heller ikke nøjagtigt hvordan, den forventede succes fra julekalenderen skal udnyttes.

- Jeg kunne forestille mig, at vi vil gøre mere af det, vi i forvejen gør, og øge fokus på sådan noget som Voergaard Slot og de mange aktiviteter, som blandt andre mange frivillige står for, siger Lene Hansen og understreger, at det er vigtigt, at Vendsyssel står sammen i markedsføringen.

For borgmesteren i Frederikshavn, Lars Møller (Venstre) er der ingen grænser for, hvad man lokalt kan finde på.

- Alt burde kunne lade sig gøre. Det, jeg kan forestille mig, er, at  erhvervslivet nu tager muligheden op og producerer noget, der passer ind i det, der sker omkring julekalenderen, siger Lars Møller og tilføjer:

- Det vigtigste er, at vi gør noget, sådan at vi ikke om et år sidder tilbage med en flad fornemmelse af ikke at have udnyttet en unik chance.
 
Optagelserne til årets julekalender er færdige midt i juli. Og man kan se mere på http://www.krumpen.dk/