Nordjylland vil fastholde højtuddannede

Foto: Iben Hedemann

De plejer at fordufte til Århus og København så snart den sidste eksamen er i hus. Men i fremtiden vil flere nordjyske virksomheder gøre en ekstra indsats for at fastholde højtuddannet arbejdskraft i regionen.  

- Vi er en lille virksomhed der er i vækst og har brug for kvalificeret arbejdskraft. Det er svært i en yderregion som Pandrup, hvor vi ligger, så derfor må vi prøve noget nyt, siger Lars Juhl Frandsen, der er afdelingsleder i IT-firmaet Epoka.

Epoka var sammen med seks andre små og mellemstore virksomheder fra Nordjylland for første gang med, da der i dag blev afholdt karrieredag i Gigantium i Aalborg.

Og netop en øget synlighed er noget af det, der skal til, hvis man skal have held til at fastholde de højtuddannede, når de afslutter deres uddannelse.

- Der er en masse uopdaget land i de små og mellemstore virksomheder. De studerende kan her få mere ansvar end i de store virksomheder. Men det kræver, at de finder hinanden. Derfor er det vigtigt, at de er med her på denne karrieredag. Det er det første skridt til at skabe kontakt mellem de to parter, og på sigt gavne hele regionen.

Og spørger man Lars Juhl Frandsen, så var deltagelsen ved karrieremessen en helt rigtig beslutning.
 
- Vi har fået kontakt til mange potentielle medarbejde. Folk vi normalt ellers aldrig ville komme i kontakt med. Jeg er sikker på, at vi mindst ansætter en af dem vi har snakket med i dag, og jeg er helt sikker på, at vi kommer tilbage næste år, slutter Lars Juhl Frandsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord