Nordjyllands Politi ser på Pedal-Ove-sagen

Nordjyllands Politi overvejer at gå ind i den såkaldte Pedal-Ove sag igen. Det sker efter, at der i en ny bog, som udkom mandag er kommet nye oplysninger frem i sagen.

I bogen "Den dag Brita forsvandt" gennemgår journalist og forfatter Michael Teschl den 38 år gamle drabssag igen. Bogen sår tvivl om det alibi, som i 1992 var medvirkende til at Ove Hansen ved den Særlige Klageret blev frikendt for drabet på Brita Hansen.

Ove Hansen indrømmer i bogen, at han i modsætning til hvad han tidligere har hævdet, ikke har et alibi på det tidspunkt, hvor politiet mener, at han slog sin hustru ihjel.

I begyndelsen af 90'erne dukkede to nye vidner op i sagen, som begge fortalte, at de havde set Ove Hansen sammen med sin søn på det tidspunkt, hvor politiet mente, at han kvalte Brita Hansen og smed hendes lig i havnen i Frederikshavn.

En ny bog om Pedal-Ove-sagen og den næste 40 år gamle drabssag sår tvivl om centrale vidners udsagn på drabsdagen.

Ove Hansen erkender i bogen, at han ikke var sammen med sønnen, og at når han havde afgivet anden forklaring tidligere, så var det fordi han huskede forkert. Også overfor TV2 Nord erkender Ove Hansen, at han ikke var sammen med sønnen og at hans alibi ikke eksistere.

- Det var en svipser, sagde Ove Hansen i fredags til TV2 Nord. Samtidig slog han fast, at han ikke har noget at gøre med drabet på Brita Hansen.

De nye oplysninger i sagen undersøges af Nordjyllands Politi, og oplysningerne kan måske betyde, at den 38 år gamle og uopklarede drabssag skal efterforskes igen. Nordjyllands Politi skriver i et svar til TV2 Nord.

- Når Nordjyllands Politi har haft lejlighed til at læse bogen, se dokumentarprogrammet og vurdere oplysningerne i sagen, vil der blive taget stilling til, hvorvidt der på baggrund heraf er grundlag for at foretage nærmere undersøgelser i sagen, står der i mailen fra Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer i sagen.

Det bliver sandsynligvis ikke det lokale politi, der skal afgøre hvorvidt man fra politiets side vil gøre yderligere i sagen, derimod ventes det at ligge hos Rigsadvokaten eller Statsadvokaten.

Ove Hansen blev i 1982 i dømt 12 års fængsel for drabet på sin hustru. Han blev prøveløsladt efter at have afsonet 7,5 år i fængsel. I 1992 blev han frikendt for drabet, da sagen blev taget op igen, og han fik tilkendt erstatning på 5,4 millioner kroner.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland