Nordjysk DF'er får nyt ordførerskab

En mindre rokade i Dansk Folkepartis folketingsgruppe betyder at Lise Bech, der er valgt i Thisted-kredsen nu kan føje endnu et ordførerskab til sit CV.

Lise Bech, der ved valget i 2015 blev valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti, har onsdag fået føjet et ordførerskab til sit CV.

Bech var indtil onsdag partiets fødevarerordfører, men nu kan hun også kalde sig landbrugsordfører.

Rokaden sker fordi René Christensen, der er finansordfører, landbrugsordfører og formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, skærer de to sidstnævnte poster fra for fremover at koncentrere sig om arbejdet som finansordfører.

- Jeg har valgt at hellige mig finansordførerskabet, da det er et meget stort og omfattende ordførerskab. Jeg må sige, at det er med et vist vemod, at jeg siger farvel til ordførerposten og formandsposten, for landbruget er et område, som jeg virkelig brænder for. Det både tror og håber jeg, at alle, der kender til mit virke, vil være enige i, udtaler René Christensen i en pressemeddelelse.

Posten som formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg overtages af Pia Adelsteen, og både hun og Lise Bech er glade for deres nye poster.

- Danmark er jo traditionelt et landsbrugsland, og posten som landbrugsordfører er meget vigtig. René Christensen har gjort et fortrinligt arbejde, og det er i overført betydning nogle store sko, som han efterlader sig. Jeg vil klø på og arbejde stenhårdt for at fylde dem godt ud. Det er en udfordring, som jeg ser meget frem til at løfte, udtaler Lise Bech i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland