Nordjysk Formel 1-aspirant lander igen på Monaco-podiet

Nordjyske Marco Sørensen blev for andet år i træk nummer to i Formel Renault 3.5-klassens løb i Monte Carlos gader.

Den nordjyske Formel 1-aspirant Marco Sørensen leverede søndag igen et flot resultat i Monaco.

For andet år i træk blev han nummer to i Formel Renault 3.5-klassens løb i de berømte gader i Monte Carlo.

Resultatet er en kæmpe optur for 23-årige Marco Sørensen, som har fået en skidt sæsonåbning med kun seks point i de første fire løb. Efter søndagens resultat kan han sætte yderligere 18 point ind på tavlen.

Marco Sørensen, der er reservekører for Formel 1-teamet Lotus, startede løbet som treer, men allerede i starten rykkede danskeren frem.

Inden det første sving havde Marco Sørensen presset sig forbi Jazeman Jaafar fra Malaysia, og så kunne jagten på franskmanden Norman Nato, der begyndte i pole position, ellers begynde.

Men Nato kørte sikkert og fejlfrit i de smalle gader, hvor selv de mindste fejl kan koste dyrt.

Desuden fik Marco Sørensen ikke sat det afgørende pres på Nato til at kunne fremtvinge en fejl ud af franskmanden, som inden løbet kun havde scoret ét point i sæsonen. Under et sekund var der mellem de to forreste til sidst.

I den samlede stilling er Marco Sørensen fortsat langt nede i feltet med sine nu 24 point. Spanske Carlos Sainz Jr., der blev nummer fire i Monaco, topper med 74 point.

Sidste år vandt Kevin Magnussen det samlede mesterskab i Formel Renault 3.5-serien, og triumfen var med til at bane vejen ind til Formel og McLaren for 21-årige Magnussen.

Søndag klokken 14 skal netop Magnussen i aktion i Monaco, når weekendens hovedløb i Monte Carlo, Formel 1-grandprixet, sættes i gang.


Seneste nyt

fra Nordjylland