Nordjyske bagerbrødre vil lave Danmarks bedste romkugle

To nordjyske bagerier, Centerbageriet i Hanstholm og Brdr. Rask i Hobro, er med i kampen om at lave Danmarks bedste romkugle på Foodexpo i Herning.

Onsdag er dagen, hvor det store slag skal stå, og hvor det skal afgøres én gang for alle: Hvem laver Danmarks bedste romkugle?

På Foodexpo, som afvikles i disse dage i Herning, har Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) sat sig for at finde ud af, hvem der laver den bedste udgave af en af Danmarks bedst sælgende kager. Og med i opløbet er ikke mindre end to nordjyske bagere - Centerbageriet i Hanstholm og Brdr. Rask i Hobro.

De skal med helt unikke opskrifter forsøge at sikre sig æren og titlen som Danmarks bedste romkugle-magere. 

- Romkuglen - eller trøflen - er en af de mest populære produkter hos vores medlemmer, og alle kunder har en holdning til, hvordan den perfekte romkugle er; skal den være fast eller blød, kraftig eller mild i smagen og så er der hele spørgsmålet om den skal drysses i chokolade- eller kokoskrymmel eller måske dyppes i chokolade? Holdningerne er mange og nu får vi så muligheden for at få svaret på, hvem som har ramt den bedste opskrift i Danmark, siger formanden for BKD, John Jønsson.

I alt er 30 bagere fra hele landet med i konkurrencen, hvor det er de besøgende på madmessen, der skal afgøre vinderen ved at stemme på den, de bedst kan lide efter at have blindsmagt bidragene. Helt bevidst har BKD undladt at lade eksperterne afgøre sagen.

- Forbrugerne ser på produktet på en helt anden måde, end vi professionelle gør. Derfor får de hele magten i denne konkurrence, så vi med god samvittighed kan sige, at vinderen er fundet af dem, som i sidste ende skal købe vore produkter, siger BKD-formanden John Jønsson.

Fra klokken 11 til klokken 13.30 kan publikum på Foodexpo komme og smage på alle de lækre kager, og herefter skal de så vælge deres tre favoritter. Derefter tælles der stemmer, og klokken 14.30 afsløres vinderen.

Mandag vandt Slagter Munch i Skagen 


Seneste nyt

fra Nordjylland