Efter bankfusion: Nordjyske Bank præsenterer stort overskud

For første gang efter fusionen med Ringjøbing Landbobank præsenterer Nordjyske Bank årsregnskab. Og det er gået glimrende for Danmarks nu 6. største bank.

Årets resultat er i følge bestyrelsen i Nordjyske Bank "meget tilfredsstillende". For det går godt for den nordjyske bank. 

Efter fusionen med Ringkjøbing Landbobank har banket øget kundetilgange, indtjeningen og udlånet. 

- Bankens basisresultat – det vil sige den samlede indtjening minus omkostninger og nedskrivninger på udlån – stiger med 9 % til 1.092 mio. kr., oplyser banken i en pressemeddelelse. 

Resultatet betyder, at banken udbetaler 310 millioner kroner i udbytte til aktionærerne. Det svarer til 10 kroner til aktionærerne på aktie. 

- Dette afkast er i særklasse – selvfølgelig på grund af fusionen – men også fordi det går godt i banken, og fordi kunderne generelt er tilfredse, forklarer Claus Andersen, der er direktør i Nordjyske Bank. 

Det positive resultat i 2018 betyder også, at banken ser med positive øjne på udviklingen i 2019, hvor banken forventer et basisresultat mellem 950 og 1.150 millioner kroner. 

- Vi vil arbejde på at udbygge vores position inden for rådgivning om formue- og gældsforhold under èt. Her står vi stærkt i dag, men vi ser et stort potentiale i at tænke det yderligere sammen med henblik på at optimere kundernes økonomi mest muligt, fortæller Claus Andersen.

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank fusionerede i juni 2018. 


Seneste nyt

fra Nordjylland