Nordjyske Jernbaner overtager DSB

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Nordjyske Jernbaner står til at overtage den regionale togtrafik fra DSB i 2015 til gavn for udviklingen ag sammenhængen i Nordjylland.

En stærkere og mere sammenhængende togtrafik drevet af regionale kræfter har stået højt på Nordjyllands ønskeliste. Og nu ser det ud til at blive en realitet.

- Vi har fået hul igennem med vores ønsker, og har nu en tæt dialog med Transportministeriet om at få fremtidens regionale togtrafik over på nordjyske hænder. Det har vi arbejdet for længe blandt andet i vores Regionale Udviklingsplan, hvor vi sammen med kommunerne har sikret fælles fodslag om en effektiv og sammenhængende togtrafik. Nu ser det ud til, at det snart kommer på skinner, siger regionrådsformand Ulla Astman.

Sagen går kenkret ud på, at Nordjyske Jernbaner fra 2015 skal levere den regionale togtrafik i stedet for DSB. Baggrunden for dialogen er den nordjyske banevision, hvori det overordnede bus- og banenet i Nordjylland ses som ét sammenhængende net.

- I dag oplver nordjyderne, at køreplanerne ikke altid passer sammen, fordi togtrafikken i regionen må tilpasse sig tog udenfor Nordjylland. Det betyder, at forsinkelser på Sjælland også har indflydelse på, om togene kører til tiden i Nordjylland. Og det er naturligvis til stor irritation for passagererne, hvis de af den grund ikke når et planlagt togskifte. Det kan vi løse med en bedre og mere sammenhængende togbetjening, hvor de landsdækkende tog suppleres på strækningen fra Hobro og nordpå med regionaltog, der kører til Hirtshals og Skagen, siger Ulla Astman.

Flere nyheder fra TV2 Nord