Nordjyske Mie Ø. klar til VM-finale i Canada

20-årige Mie Ø. Nielsen svømmede sig natten til onsdag i finalen i 100 meter rygcrawl ved VM på kortbane i Canada, mens Viktor Bromer skuffede i butterfly-finalen.

Endnu en medalje til samlingen er inden for rækkevidde for det 20-årige svømmetalent fra Aalborg, Mie Ø. Nielsen. Natten til onsdag dansk tid svømmede hun sig nemlig i finalen i 100 meter rygcrawl ved VM på kortbane i Canada.

Med en fjerdeplads i semifinalen i tiden 56.96 sekunder sikrede Mie Ø. Nielsen sig til en placering som nummer seks i finalen, der bliver svømmet natten til torsdag. Og det på trods af, at nordjyden ikke har været i topform de seneste dage, men har døjet med kvalme og hovedpine.

- Jeg har ikke haft det helt vildt godt. Jeg følte mig meget tung, men jeg er positiv over at kunne svømme under 57 sekunder, sagde Mie Ø. Nielsen til TV2 efter semifinalen. 

- Jeg har haft kraftig hovedpine og ondt i maven. Jeg har følt, jeg skulle kaste op. Men jeg har ikke kastet op endnu, så det har været positivt, tilføjede hun.

Senest vandt Mie Ø. Nielsen bronze for Danmark i 4x100 meter medley ved OL i Rio, ligesom hun også har en lang række medaljer fra tidligere kortbane-VM.

En anden nordjyde, Viktor Bromer, var også i bassinet i nat. Han havde tidligere på dagen kvalificeret sig til finalen i 200 meter butterfly, men oppe mod de bedste i verden kunne Bromer ikke følge med i finalen. Kun en sjetteplads blev det til og dermed ingen medaljer, da han kom i mål fire sekunder efter vinderen Chad le Clos fra Sydafrika.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg synes, jeg rammer vendingerne bedre end i morges (ved de indledende heats, red.), så jeg er lidt forvirret lige nu, sagde en kortfattet Viktor Bromer til TV2.


Seneste nyt

fra Nordjylland