Idéen fra Frederikshavn breder sig: Nu får Danmark også et Ungeklimaråd

Klimakommunen Frederikshavn har haft et Ungeklimaråd i over et år. Rådet, der har Energibyen i spidsen, beskæftiger sig med energi og klimaudfordringer. Medlemmerne optræder som grønne ambassadører blandt unge jævnaldrende lokalt.

Men også på landsplan er målet nu, at de unge skal inddrages i kampen for at finde fremtidens klimaløsninger.

Der er behov for at få de unge med i diskussionen om, hvordan vi løser de klimaudfordringer, vi står midt i, mener Klimaminister Lars Christian Lilleholt, der opretter et nationalt Ungeklimaråd. Til rådet søger ministeren derfor - fra i dag - unge, der er engagerede i løsninger på klimaforandringerne. Og det er oplagt at erfaringerne fra vores Ungeklimaråd bliver sat i spil, lyder det fra projektchef i Energibyen Frederikshavn Kommune, Poul Rask Nielsen.

- De unge kommer ikke bare med handlekraft og nye fora at diskutere klima i. De har i mange tilfælde andre idéer og tilgange til løsninger på klimaudfordringerne. Når det drejer som om medlemmerne af Ungeklimarådet i Frederikshavn Kommune har de brugt det første år på at opbygge en ballast til klimaarbejdet. Mange af de kreative forslag vi arbejder med lokalt, egner sig også til at blive foldet ud på landsplan, siger Poul Rask Nielsen.

Ungeklimarådet i Frederikshavn udvikler i øjeblikket undervisningsmateriale til skoler og gymnasier. Helt konkret er et arrangement, hvor unge bytter tøj med hinanden, på trapperne.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland