Se billederne: Nu rives Nørre Lyngby-hus ned, inden havet tager det

Efter 35 år ved havet i Nørre Lyngby i Hjørring, rives Kamma Ladegaards hus torsdag ned, inden havet æder det.

Torsdag må Kamma Ladegaard gå ud af sin hoveddør i huset i Nørre Lyngby for sidste gang. Huset ligger to meter fra havet og er tæt på at styrte. Derfor bliver det nu fjernet. 

Kamma Ladegaard er selv for berørt til at udtale sig til TV2 Nord, men hendes nabo, Jørgen Jørgensen, fortalte mandag, hvor forfærdelig situationen er. 

- Det er sørgeligt. Det er traumatisk, sagde han.

Kamma Ladegaards familie har haft hus i Nørre Lyngby siden 1893, men nu er det altså slut, og når hendes hus om nogle dage er revet ned, så kommer Jørgen Jørgensen til at ligge i forreste række.

- Hvis det centrale Nr. Lyngby skal reddes, så skal der gøres noget nu. I den tid, jeg er kommet her, er der forsvundet to helårshuse og et sommerhuse, og længere oppe ad Lyngby Møllevej var der syv grunde, som alle er væk, sagde Jørgen Jørgensen mandag.

Et pilotprojekt skal nu kystsikre 130 meter langs stranden, så havet ikke æder mere af kysten. Husejerne skal selv betale, og de har i alt samlet én million kroner ind til projektet.

I alt 12 huse i Nørre Lyngby er i fare for at styrte i havet, og der sker jævnligt skred fra de store klitter. De seneste tre uger har der været to skred tæt ved vejen ned til stranden i Nørre Lyngby.

Vesterhavet har de seneste år spist mange meter af kysten ved Nr. Lyngby. Indtil i dag lå et lille, gult hus fra år 1922 kun 1,6 meter fra kanten. Men nu er det blevet revet ned, så det ikke styrter i havet.

Seneste nyt

fra Nordjylland