Ny alarmcentral får ingen konsekvenser for borgerne

Fra og med i dag er alarmcentralen i Nordjylland nedlagt. Fremover bliver alarmopkaldene besvaret i Slagelse eller Aarhus.

Selvom de nordjyske borgere ikke længere taler med en nordjyde, når de ringer 112, behøver de ikke at være bange for, at noget skulle gå galt. Det siger politiet i hvert fald selv.

- Så vidt vi vurderer, så kommer det ikke til at betyde noget for responstiden. Har man brug for en ambulance, så kommer den lige så hurtigt, som den plejer. Det samme gælder også politi- og brandbiler, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi t, John Henriksen, til TV2/Nord

I Aarhus arbejder politiet på at få indrettet den nye alarmcentral, så de i fremtiden kan tage imod de nordjyske opkald. Her afviser politiet, at de nordjyske borgere skal været bekymret for, at personalet på vagtcentralen ikke har lokalt kendskab i Nordjylland

- I forveje dækker alarmcentralerne nogle meget store områder, så man kan ikke have det lokalkendskab, og man må heller ikke bygge det på lokalkendskab. Man er simpelthen nødt til at bygge kendskaben på den teknik, der er i systemet, og det virker. Det har været prøvet af i flere år, siger Chefpolitiinspektør ved Østjyllands Polit, Bent Preben Nielsen.

Klokken 23 søndag aften lukkede alarmcentralen i Nordjylland. Det samme gjorde centralen på Fyn, og til efteråret lukker også vagtcentralerne i Viborg, Esbjerg og Hillerøg.


Seneste nyt

fra Nordjylland