Ny flypendlerlov skrottes af de nordjyske flypendlere

04:18

Et nyt lovforslag skal hjælpe nordjyske pendlere

Efter halvandet års tilløb kom skatteminister Karsten Lauritzen i dag med et lovforslag for at hjælpe de nordjyske flypendlere, der mistede store beløb, da skat ændrede deres befordringsfradrag. Men ifølge flypendlerne tager de nye regler endnu flere penge fra dem

Henriette von Platen, formand for de nordjyske flypendlere, troede det var løgn, da hun så skatteminister Karsten Lauritzens forslag til, hvordan hun og hendes medlemmer nu skal trække de daglige flyture mellem Aalborg og København fra i skat.

-Her i Nordjylland er der højst en eller to, der kan få gavn af det nye pendler-forslag, som det ligger nu, siger Henriette von Platen.

Flypendlerne har i nogle år kun måttet fratrække faktiske udgifter, altså det beløb, som en flybillet koster. Det nye lovforslag indebærer, at de igen må trække kilometer fra, som om de kørte i bil. Det må dog kun være det antal kilometer, der svarer til, at de tager færgen og ikke kører til København via Fyn. Det giver 350 kilometer mindre pr. dag for nordjyderne

-Det betyder, at lovforslaget er uanvendeligt. Vi vil meget gerne have os frabedt, at det bliver vedtaget, for vi er faktisk bedre tjent med reglerne, som det er i dag – selv de reducerede fradrag for de faktiske udgifter, som vi har benyttet de senere år, siger pendlerformanden.

Skat ændrede på et tidspunkt fradraget for de daglige flyveture for at hjælpe bornholmerne, som ikke har så mange landevejskilometer. Ændringen kostede de nordjyske pendlere op til flere hundrede tusinde kroner pr. mand. Skatteministeren indrømmede derefter, at de nordjyske flypendlere var blevet straffet og at han ville hjælpe dem med at få ændret reglerne. Bjarne Laustsen, nordjysk folketingsmedlem, er langt fra imponeret over det nye forslag.

-Det her er simpelthen en ommer. Forslaget er ringere, end det, der allerede findes. Karsten Lauritzen må tilbage og lave et nyt forslag. I Skat har man altid været ligeglad med, hvordan borgeren transporterer sig. Det må også gælde flypendlerne. Jeg tror såmænd på skatteministerens gode vilje, men jeg tror også, at embedsmændene lurer på at lave hele befordringsordningen, når yderkommunernes særstilling alligevel skal tage sop om nogle år, siger Bjarne Laustsen.

-På mig virker det, som om nogle er i gang med både at tage fusen på os og skatteministeren, siger flypendlernes formand i Nordjylland, Henriette von Platen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord