Ny nordjysk tv-kanal går i luften ud på nettet

01:49

Foto: TV2 Nord

1 af 2

Ny tv kanal har netop set dagens lys. Den er nordjysk og viser udelukkende motorsport, og så kan den ikke ses i fjernsynet - men på nettet.

Det er den nordjyske fotograf, Peter Mortensen, der står bag den nye net-tv-kanal. Kanalen hedder Race Media Net TV og er lige gået i luften. Peter Mortensen har tidligere udgivet optagelser fra dansk motorløb på dvd, men tiden er løbet fra den form, mener han. 

- I dag er folk jo vant til at streame det, man vil se på tv, så vi satser vi på at få kunderne med der, siger Peter Mortensen, ejer af Race Medie Net TV.

Han er selv bidt af dansk motorsport og altså nu også manden bag Danmarks første og eneste motorsports tv-kanal på nettet.

Lige nu har han travlt med at få nogle af de første udsendelser på hjemmesiden, og det sker fra et værelse i privaten i huset i Svenstrup. Her er tv-skærme, computere, kameraer og meget andet teknisk udstyr, der gør det muligt at sende otte nye programmer hver fredag. Dertil kommer unikke optagelser, som aldrig har været vist før.

- Det er lidt for nørder, det kan man ikke komme udenom. Men der er mange, der synes, der bliver sendt alt for lidt motorsport i tv, og nu har man altså muligheden for at se meget mere – og helt unikke optagelser, siger Peter Mortensen.

Han har gennem snart 30 år filmet så godt som alle danske rally løb, og han har Danmarks største samling af optagelser fra motorsporten. Race Media Net TV er en nichekanal og satser på at have 1000 kunder inden årets udgang.

- Vi slår nok ikke Netflix – men mindre kan også gøre det, og så er jeg glad, siger Peter Mortensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord