Nye afgifter: Bilforhandler mærker allerede effekten

Hos bilforhandler Brdb. Hosbond i Hjørring mærker man allerede effekten af de nye bilafgifter, da interessen for biler i mellemklassen er steget.

Torsdag kunne regeringen præsentere nye regler for registreringsafgifterne for biler i Danmark.

De nye registreringsafgifter betyder at flere biler i mellemklassen bliver billigere, og det kan mærkes hos Brdb. Hosbond i Hjørring; en af de største Ford-forhandlere i Nordjylland.

- Allerede i går (fredag red.) var der mange flere i butikken, og der blev solgt tre biler. Til sammenligning har vi solgt i alt solgt syv i løbet af ugen, siger salgschef i Brdb. Hosbond, Michael Riisager.

Hos Brdb. Hosbond fører de blandt andet Ford Fiesta og Ford C-Max - begge er biler i mellemklassen, hvor registreringsafgiften sænkes. Regeringen har som eksempel på de nye afgifter forklaret, at Ford C-MAX'en bliver cirka 15.800 kroner billigere. 

Salgschefen hos Brdb. Hosbond fortæller, at flere kunder har ventet på, at aftalen om afgifterne faldt på plads, før de købte deres bil. 

- Det var ligesom om, der gik hul på proppen, og det fortsætter helt sikkert henover weekenden og mandag, siger Michael Riisager. 

De nye afgiftsregler betyder, at grænsen er blevet rykket, så det først er biler til mere end 185.000 kroner, der skal betale 150 procent i registreringsafgift. I dag går grænsen ved en værdi på 106.600 kroner. 

Billigere biler skal fremover betale 85 procent i registreringsafgift. Den lave registreringsafgift har hidtil ligget på 105 procent og er altså også blevet sænket i den nye aftale.

De nye afgiftsregler er ikke trådt i kraft endnu, så køberne hos Brdb. Hosbond venter med at få indregistreret deres biler, indtil det sker, og afgifterne er faldet.


Seneste nyt

fra Nordjylland