Nyt it-samarbejde på tværs af Skagerrak

Foto: pseudoxx/sxc.hu

Birgit Pia Nøhr fra BrainBuisness. Foto: Pressefoto

1 af 2

Nordjyske BrainsBusiness og sydnorske Digin har indgået et strategisk samarbejde om erhvervs- og kompetenceudvikling på tværs af Skagerrak.

Norddanmark og Sydnorge huser nogle af Europas stærkeste koncentrationer af it-virksomheder og -forskning. På trods af den geografiske nærhed på tværs af Skagerrak, har der ikke hidtil eksisteret et systematisk samarbejde mellem de to regioners virksomheder og forskere, men det skal der nu laves om på.

De to it-klynger har indledt et startegisk samarbejde blandt med henblik på at skabe vækst og dermed nye arbejdspladser. 

- Et øget samarbejde mellem it-virksomheder og -forskere på tværs af Skagerrak udgør efter vores vurdering et stort potentiale. Samarbejdet vil jo helt konkret udvide det samlede markedsområde - både kunde-, videns- og medarbejdermæssigt, forklarer sekretariatschef Birgit Pia Nøhr fra BrainsBusiness.

BrainsBusiness er en af Europas stærkeste it-klynger og er certificeret som guld-klynge af EU. Klyngen udspringer af en lang historisk tradition for innovation og forretningsudvikling inden for bl.a. mobiltelefoni, intelligent transport og logistik. Aalborg Universitet er desuden Danamarks største universitet indenfor informationsteknologi.

 - Samarbejdet med BrainsBusiness vil komme vores medlemsvirksomheder og i princippet hele den norske it-branche til gode, fordi vi får en unik indgang til det danske marked såvel som muligheden for at finde virksomheder, der er specialiseret i nicheområder, som kan kobles med norske spidskompetencer, siger Otto Isaksen fra Digin.

Digin er en nyere klynge med base i Kristiansand, der på relativt kort tid har etableret sig som en af Norges største it-klynger.  Samarbejdet mellem Norddanmark og Sydnorge har allerede haft effekt.

- Vi begynder allerede nu at se forskellige resultater af samarbejdet mellem specifikke virksomheder. I 2016 sætter vi yderligere turbo på og konkretiserer her i 2016, slutter Birgit Pia Nøhr. 

Flere nyheder fra TV2 Nord