Øko-pris til nordjyske produkter

To nordjyske produkter er hædret med prisen Økologisk Guld ved Det Økologiske Topmøde, hvor professionelle fra madbranchen var samlet for at få ny inspiration til flere økologiske og bæredygtige løsninger i køkkener og i produkter.

Fire markante økologiske produkter har modtaget prisen Økologisk Guld, som Økologisk Landsforening tildeler produkter, som er økologiske og opfylder et af FNs 17 verdensmål. Blandt dem to nordjyske produkter; nemlig Rokkedahl Foods fra Nibe og Thise Mejeri.

Rokkedahl Foods vinder prisen for sit produkt, udbenet kyllingeoverlår uden skind, fordi "kyllingerne er en langsomt voksende race og opdrættet med udgangspunkt i naturlig adfærd. Desuden lægges der vægt på kort transporttid til slagteriet, samt at kyllingerne bedøves inden slagtning, hvilket betyder at produktet er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Kødet har en god struktur og smag. At produktet er udbenet, er desuden en god hjælp i en travl hverdag og giver mange flere anvendelsesmuligheder.”

Thise Mejeri vandt med deres "mælk ad libitum" med følgende begrundelse:  ”Man har taget udgangspunkt i det naturlige og sat de nyfødte kalves behov i højsædet. Kalvene går sammen med deres mor eller en ”amme-tante”, fra de er nyfødte til de er minimum tre måneder gamle - et helt nyt koncept der i den grad tilgodeser dyrevelfærd. Mælken smager dejligt, har en god fylde og aroma. Bedst før - ofte god efter-mærkningen er et godt initiativ for at mindske madspild.”

Øvrige vindere fra Hvede Signaturbrød fra Mejnerts Mølle og Frankly Water lime/mynte fra Frankly Juice.

Produkterne blev smagt og vurderet under topmødet af et dommerpanel bestående af Rie Stendorf Hansen, SE-koncernen, Michael Allerup, Herlev og Gentofte hospital, Michael Larsen, Gastro & Vino og Søren Buhl Steineche, EAT Køkkenet.


Seneste nyt

fra Nordjylland