Økonomisk boost til gadeidræt i Aalborg

Gadeidrætten i Aalborg bliver støttet med en million kroner fra Nordea-fonden. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

DGI's landsstævne 2017 i Aalborg har fået fem millioner kroner i støtte af Nordea-Fonden, hvor af en million kroner er øremærket gadeidræt.

Street basket, freestyle jonglering med fodbolde og masser af andre aktiviteter. De unge i Aalborg kan se frem til et hav af gadeidræts-aktiviteter før og under DGI's Landsstævne den 29. juni-2.juli 2017.

Det nye projekt med gadeidræt er støttet af Nordea-fonden. Fonden har støttet DGI's landsstævne i Aalborg med fem millioner kroner, hvor af en million kroner går til Aalborg Kommune, der kommer til at stå for gadeidræts-projektet.

Planen er, at projektet "United By Streets" ikke blot skal få de unge til at deltage i gadeidræt, men de skal også selv være med til at skabe den. De første aktiviteter skal efter planen sættes i gang i 2016 og kulminerer i en gadiræts-workshop under DGI's landsstævne i 2017.

- Med den økonomiske støtte og det nye ”United By Streets”-projekt får vi mulighed for at bruge Landsstævnet som løftestang til at styrke gadeidrætten yderligere i Aalborg. Det er perfekt i tråd med, at vi ser klare tendenser til, at mange af byens unge er aktive på nye og anderledes måder end i det traditionelle idræts- og foreningsliv, siger Mads Duedahl, der er rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Med det nye projekt håber man, at endnu flere danskere vil prøve kræfter med nye idrætsaktiviteter, der kan få pulsen op. Gadeidrættens tilføjelse til Landsstævnet skal skabe endnu mere fokus på de nye tendenser i danskernes idrætsvaner.

Landsstævnet Aalborg 2017:

  • Foregår i Aalborg 29. juni til 2. juli.
  • Der ventes at deltage 25.000.
  • Der vil være 28 idrætter med cirka 40 discipliner og en række Workshops.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord