OL i Nordjylland: Udviklingshæmmede giver den gas på hockeybanen

Dagtilbud fra Frederikshavn, Sæby og Skagen afholder i disse dage OL for udviklingshæmmede i Frederikshavn.

Sammen med 89 andre udviklingshæmmede fra Frederikshavn Kommune dyster Flemming Jensen tirsdag og onsdag i forskellige OL-discipliner. Det er dagtilbud fra Frederikshavn, Sæby og Skagen, der står for De Olympiske Lege.

- Vi kalder det OL, fordi det er noget, de alle sammen kender fra fjernsynet, og så har vi tilrettelagt det efter, hvad vi synes, er sjovt, og hvad de synes, er sjovt, siger socialpædagog Lene Thomsen.

Selvom dagene står i sportens tegn, er det ikke det vigtigste.

- Formålet er at give borgerne en rigtig god dag. De kender hinanden fra år tilbage, så det er for at give dem en gang om året, hvor de mødes alle sammen. De glæder sig til det, og så snart vi har holdt et OL, så spørger de, hvornår vi skal holde det næste, siger Lene Thomsen.

Flemming Jensen og holdkammeraterne er tirsdag i aktion på hockeybanen i FFK Centret i Frederikshavn, og de kan gå til frokost med en sejr.

- Det er bare for sjov skyld. Nogen siger ”Ih, nu har vi vundet”, men jeg tager det bare for sjov skyld. Og så lærer man at spille det, hvis man ikke har spillet før, siger Flemming Jensen.

Onsdag venter endnu en dag med OL, og så står den på fest.

- Der får det hold, vi har været på medaljer, hvis vi har vundet.

Regner du med, du får medaljer?

- Det håber jeg. Den kan komme hjem at hænge sammen med de andre, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland