Onsdag er Store Hyledag – også for døve

Som noget helt nyt i år har beredskabsstyrelsen lavet en app til døve, så de også får beredskabsmeddelelser.

Sirenernes høje toner vækkede opsigt landet over onsdag klokken 12, da beredskabet testede varslingssystemet. Det skar i de flestes øre, men nogen kunne slet ikke høre sirenerne.

Derfor har beredskabet som noget nyt lavet en ny app, som skal hjælpe døve med at få beredskabsmeddelelser.

quote Det betyder, at jeg er på lige fod med alle andre. Jeg får de samme informationer, som alle andre.

Gitte Kjærsgaard Jensen, døv.

- Det vi gerne vil med appen, er at give folk mulighed for at blive advaret præcis, der hvor de er, og med en tekst som beskriver, hvad det er, der foregår. På den måde når vi også ud til folk, som ikke kan høre, siger projektleder ved Beredskabsstyrelsen, Lars Aabjerg Pedersen.

Under testen af varslingssystemet blev den nye app ’Mobilvarsling’ også testet.

Gitte Kjærsgaard Jensen er døv, og i dag sad hun klar til at teste appen.

- Det er meget rart at få informationer - specielt for os døve som ikke kan høre alarmen i virkeligheden. Det er dejligt at få oplyst, at der sker noget, så vi ikke står og siger "hvad hvad hvad" og bliver forvirret, siger hun.

Igennem Appen får Gitte Jensen advarsler fra myndighederne på mobiltelefonen. Det kan både være varsling om større ulykker og ekstremt vejr.

De seneste år har Gitte Kjærsgaard Jensen brugt Beredskabsstyrelsens sms-service, men fremover vil hun holde sig opdateret via appen.

- Det betyder, at jeg er på lige fod med alle andre. Jeg får de samme informationer, som alle andre, siger Gitte Kjærsgaard Jensen.

Beredskabsstyrelsen har udviklet appen i samarbejde med Vejdirektoratet, Rigspolitiet og DMI.


Seneste nyt

fra Nordjylland