Oplæg: Luk syv skoler i Mariagerfjord Kommune

 Oplæg: Luk syv skoler i Mariagerfjord Kommune

Hele syv skoler i Mariagerfjord Kommune bør lukkes. Det siger et oplæg til ny skolestruktur. Men politikerne vakler og har udsat hele diskussionen i et år.

Det er dyrt at undervise de kun 91 elever på Hvornum Skole nær Hobro. Faktisk koster en elev 27.000 kr. mere om året end på de store skoler.

Men forældrene mener, at de små skoler har andre fordele.

- Det skal ikke kun handle om økonomi. For os er det også vigtigt, at vi har et godt undervisningstilbud, siger formanden for skolebestyrelsen ved Hvornum Skole, Niels Kristiansen.

Politikerne kan dog ikke komme uden om de store prisforskelle.

- Selv om vi ikke kun skal kigge på økonomien, så er vi nødt til at kigge på de store forskelle, siger borgmester H. C. Maarup (Soc.dem.).

Mariagerfjord Kommune har i dag 18 skoler. Et oplæg til byrådet vil lukke de syv - nemlig skolerne i Rostrup, Vebbestrup, Handest, Hvornum, Hvilsom, Skelund og Assens. Alle har i dag færre end 130 elever.

- Og det er jo en forudsætning for at drive en skole, at der er børn, siger H. C. Maarup.

Men for de små skoler handler det om hele landsbyens overlevelse.

- Folk vil jo flytte væk eller ikke kommer hertil. Så det handler også om landsbypolitik, påpeger Niels Kristiansen.

- Men det må vi så kompensere på anden vis. For vi vil tænke både på kvaliteten i undervisningen og på landsbyedrne, lover H. C. Maarup.

Skolestrukturen har været diskuteret hele foråret. Men netop i dag forlænger byrådet processen med et helt år. Selv om man så risikerer, at både lærere og elever søger væk.

- Men det er også et problem at forcere diskussionen. Så vi må leve med, at der er lidt uro, til skolestrukturen er implementeret, siger borgmester H. C. Maarup.


Seneste nyt

fra Nordjylland