Oprids af Ålbæk-sagen

Her kan du læse dig til et overblik over Ålbæk-sagen.

I dag starter retssagen mod de fem nordmænd, der den 6. januar sidste år forsøgte at smugle 260 kilo hash fra Aalbæk Havn til Norge. De endte i ildkamp mod politiet, hvor en af smuglerne blev dræbt.

Her får I en gennemgang af det drama, der udspillede sig på Aalbæk Havn.

Dramaet startede omkring klokken 21 søndag den 6. januar. En 49-årig mand sejlede ind i Aalbæk Havn, hvor to andre mænd på henholdsvis 27 og 36 år ventede på kajen. Båden skulle transportere 260 kilo hash med en gadeværdi på 25 millioner norske kroner fra Aalbæk til Norge.

Politiet havde fået et tip fra deres norske kollegaer om smugleraktionen, så de lå på lur ved havnen. Norsk politi havde placeret en gps på båden, så de vidste præcis, hvor båden med den 49-årige mand befandt sig.

Da politiet gav sig til kende, forsøgte de tre mænd at stikke af i båden.

Men politiet og Frømandskorpset lå også klar i en båd ude på vandet, hvor smuglerbåden blev vædret. En betjent fra PET's aktionsstyrke, AKS, hoppede fra Frømandskorpsets båd over i båden til de norske smuglere.

Her kom det til ildkamp, og den 49-årige nordmand sårede en betjent fra aktionsstyrken med to skud i lysken. Politiet besvarede ilden og dræbte manden med skud i hovedet og brystet.

En anden gerningsmand blev såret af et skud i brystet, mens den tredje slap uden skrammer.

Her på TV2/Nord følger vi retssagen tæt hele dagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland