Over en halv million kroner til progeriatræf

Foto: Lars Horn / Baghuset

Jesper Sørensen fra Poulstrup har fået sit største ønske opfyldt - og i morgen begynder progeriatræffet.

Det begyndte som et lille håb for Jesper Sørensen, og i morgen går det håb i opfyldelse: 17 progeriabørn og deres familier ankommer fra 11 lande for at mødes i Nordjylland.

Gennemsnitsalderen for et barn med progeria er 13 år, og derfor betyder det meget for 16-årige Jesper og hans familie, at træffet kommer til Nordjylland i år.

I dag lukkede indsamlingskontoen så, og med et beløb på 530.414 kroner er der både penge til årets træf Nordjylland og til den europæiske fond Progeria Family Circle, der viderefører pengene til afholdelse af træf næste år. På sidstedagen for indsamlingen kom 50.000 kroner yderligere ind på kontoen.

- Det er fuldstændig vanvittigt, at så mange har støttet op om det, siger Karen Bering, der er eventmanager ved TV2/Nord og har været med til indsamlingen og programplanlægningen for weekenden.

Børnene og deres forældre skal være her til mandag, og på programmet er der blandt andet gokart-kørsel, en tur i Fårup Sommerland, en tur på skønhedsklinik for pigerne og is på stranden i Blokhus.

- De har masser af fritid, så de kan hygge og slappe af. De ser jo kun hinanden én gang om året, så der skal være tid til snak, siger Karen Bering.

Familierne, der kommer fra lande som Portugal, Italien, England og Sverige, bor på Comwell Rebild Bakker, og et frivilligt team fra Holland er taget med for at hjælpe til.

Træffet slutter mandag med en stor afslutningsfest, hvor alle børn får udleveret deres fingeraftryk i sølv, som de kan bære i en halskæde til evigt minde om træffet i Rebild.

Progeria rammer 1 ud af 4.000.000 børn.

Flere nyheder fra TV2 Nord