Frem med vanterne: Russisk kulde har kurs mod Nordjylland

En ny portion iskold luft fra Rusland er på vej mod Danmark og lægger sig over landet fredag og lørdag.

Det kan godt være, du har gået og drømt lidt om lunere temperaturer og rigtigt forår, når nu vi var nået halvvejs hen i marts. Men vinteren er desværre ikke helt klar til at slippe sit tag i Nordjylland og resten af Danmark. 

Blæsende vejr med frost døgnet rundt er igen noget, som vi skal vænne os til i de kommende dage. Det, som med rette kan betegnes som en ny, kortvarig kuldebølge, ruller nemlig ind over landet i løbet af de kommende døgn.

Stort højtryk over Skandinavien giver os kulden

Det sker som følge af et kraftigt højtryk, der er blevet dannet over Skandinavien, og det sender iskold luft fra øst frem mod store dele af Europa.

Det var præcis det samme, der skete under kuldebølgen i slutningen af februar og begyndelsen af marts, som dog var noget længerevarende og langt mere omfattende. 

Også lørdag bliver en kold affære, før lunere vinde begynder at blæse ind over os.
Også lørdag bliver en kold affære, før lunere vinde begynder at blæse ind over os.
Foto: Aina González / Seerbillede

Ikke desto mindre vil det give os nogle iskolde dage fredag og lørdag - ikke mindst fordi det også kommer til at blæse kraftigt. Om natten kan temperaturerne nå ned mellem fem og otte minusgrader flere steder. Koldest ser det ud til at blive i det nordligste Vendsyssel.

Kulden og blæsten kan måske også igen give anledning til et ispanser og imponerende isformationer langs de østvendte kyster. 

Masser af sol til de fleste - og sne til de få

Det iskolde vejr kommer dog også med masser af sol, og det er kun ved østersøkysterne og måske i Østjylland ud til Kattegat, at man navnlig lørdag kan få snebyger. 

Allerede søndag rykker den rigtigt kolde luft videre mod syd og vest i Europa, og temperaturerne herhjemme kryber igen over frysepunktet om dagen, selvom vi fortsat vil få udbredt og relativ streng nattefrost.


Seneste nyt

fra Nordjylland