Nadia Nadim blev kampens spiller: - På tide med nye EM-billeder

Kampens spiller fra semifinalen mellem Østrig og Danmark havde svært ved at tro, at de på søndag står i en EM-finale.

Det er præcis 25 somre siden, det danske herrelandshold sensationelt vandt EM i fodbold i Sverige. På søndag kan kvinderne gøre herrerne kunsten efter, når de spiller finale mod Holland.

En EM-triumf præcis 25 år efter herrernes ville være en god historie, og muligheden ligger da også i baghovedet på holdets stjerneangriber Nadia Nadim, som har en fortid i den nordjyske klub Fortuna Hjørring.

- Billederne fra EM i 1992 er smukke billeder, men det er også på tide, at vi får nogle nye, siger hun til TV 2 SPORT med et stort smil efter sejren over Østrig i semifinalen torsdag aften.

- Nu er der gået 25 år, og jeg tror, vi er godt på vej, tilføjer Nadia Nadim.

I semifinalen mod Østrig leverede Nadim en indsats ud over det sædvanlige ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Danny Jung, der har kåret den 29-årige angriber som kampens spiller.

Efter sin store arbejdsindsats havde hun selv ikke helt forstået, at der venter en EM-finale med dansk deltagelse på søndag.

- Lige nu er det virkelig vanvittigt. Vi er ikke helt klar over, at vi er i finalen. Det var en vild kamp. Vi viser igen, at vi er et hold, der ikke er så let at slå. Det var svært at komme frem til noget. De stod ret kompakt. Det var en fight. Og i sidste ende var det os med størst hjerter. Og nu er vi i finalen, jubler Nadim.

I EM’s sidste kamp bliver der mulighed for dansk revanche. Her er det nemlig værterne fra Holland, der venter. De besejrede Danmark i gruppespillet med 1-0, men til trods for det er Nadim optimistisk inden den store kamp.

- Spiller vi, som vi kan lige pt., kan vi slå alle hold.

Bliver det en gentagelse af EM 1992? Vi bliver alle klogere på søndag, når TV 2 viser EM-finalen mellem Danmark og Holland fra klokken 16.


Seneste nyt

fra Nordjylland