Her er patientsamtalen på webcam

På Mors kan patienter med sukkersyge nøjes med at tage til kontrol på det lokale sundhedscenter frem for hospitalet i Thisted eller Aalborg.

På Mors kan diabetespatienter nøjes med at tage turen til det lokale sundhedscenter til kontrol.

I et pilotprojekt har Region Nordjylland gennem fire måneder testet, om man kan omlægge ambulante kontrolbesøg til digitale løsninger, hvor patient og sygeplejerske taler gennem et webcam. 

Det kan man, hvis man spørger Jesper Vivet fra Nykøbing.

quote Det, der er vigtigt for mig som patient, det er at møde de samme ansigter hver gang.

Jesper Vivet, diabetespatient, Nykøbing Mors.

Han er diabetespatient og har den seneste tid fået sine obligatoriske tjek af en sygeplejerske - over et webcam.

Det betyder, at han kan blive tjekket af en sygeplejerske fra Thisted Sygehus, mens han sidder på på Morsø Sundhedscenter. En situation, han er godt tilfreds med.

- Skal jeg sætte en karakter på, så bruger jeg gerne procentskalaen 0-100, og så rammer vi nok et sted omkring 93-94, mener Jesper Vivet.

Vigtigt at det er den samme sygeplejerske

Til konsultationerne tager patienterne selv deres eget blodtryk. For Jesper Vivet gør dét ikke nogen forskel.

- Det, der er vigtigt for mig som patient, det er at møde de samme ansigter hver gang. Og om det er på en skærm eller om det er en klinik, det betyder ikke noget. Jeg skal have tillid til de mennesker, jeg deler min sygdom med, siger han.

Region Nordjyllands ambition er, at mindst en trediedel af ambulante besøg inden for udvalgte områder på hospitalerne i 2020 kan afløses af let tilgængelige digitale løsninger. Også i hjemmet.


Seneste nyt

fra Nordjylland