Mathias er ordblind og snart student: - De sagde, jeg ikke kunne klare det

Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

​Studenterne springer i disse dage ud landet over. Men det er ikke kommet lige let til dem alle.

Mathias sidder hjemme i Bedsted og kæmper med sin computer. Det program, der skal læse teksterne højt for ham, har valgt at bryde sammen.

Det er det sidste, han har brug for, dagen før han endelig kan få studenterhuen på hovedet.

- Så kommer jeg til at få nogle problemer derinde. Vi skal trække en tekst, og den skal jeg bruge computeren til at læse op, fortæller han.

Det er svært for Mathias at skjule frustrationerne, da computeren driller dagen inden eksamen. Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Det har ikke været nemt for Mathias d’Souza at komme igennem folkeskolen. Forventingerne var meget lave til den ordblinde dreng.

- De sagde, at jeg aldrig ville klare det. At jeg aldrig ville komme igennem en HF, men i stedet droppe ud efter en måned, fortæller han.

Hans forældre delte den frustrerende kamp, hvor familien ikke følte, at han blev hørt.

- Jeg har siddet og grædt til nogle af forældremøderne. For Mathias har altid været utroligt dygtig, men de har aldrig rigtigt taget det alvorligt, at han ikke kunne læse, siger Mathias’ mor, Susanne d’Souza, om forløbet  

Mathias' mor har flere gange været frustreret igennem sønnens folkeskoletid. Men om lidt er han student. Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Nu går Mathias efter at afslutte sin studentereksamen på HF med et tolvtal.

- Godt nok er jeg ordblind, men det er ikke ensbetydende med, at jeg er dummere, slår han fast.

Efter sommerferien vil han uddanne sig til finansøkonom, og han håber, at han måske kan ende som ejendomsmægler eller revisor.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord