Skole indhenter psykologhjælp efter voldtægt af ni-årig pige

En 34-årig mand er fængslet - mistænkt for at stå bag voldtægt af ni-årig pige. Foto: TV Midtvest

I samarbejde med TV MIDTVEST

På Vinderup Skole har man taget psykologhjælp i brug for at få hverdagen til at køre igen i kølvandet på voldtægten af en niårig pige fra skolen.

Sagen om voldtægten af en niårig pige fra Vinderup har fyldt så meget i medierne, at Vinderup Skole mandag morgen ikke tog nogen chancer i forhold til de øvrige elevers tryghed.

Det fremgår af et orienteringsbrev, skolens afdelingsleder har sendt ud til elevernes forældre.

- For at tage bedst muligt imod jeres børn mandag morgen, holder lærerne inden skolestart et møde med en psykolog, som vil klæde dem på til at kunne gå i dialog med jeres børn, hvis vi oplever reaktioner på den ubehagelige sag, som medierne har dækket henover weekenden. Mange af jer forældre har måske talt med jeres børn om sagen, og derfor kan der dukke spørgsmål op, når børnene ser hinanden efter weekenden, skriver Ellen Bettina Søgaard Schrøder i orienteringen.

- Politiet har bedt skolens personale om ikke at udtage sig om sagen af hensyn til de involverede samt den videre efterforskning, men vi ønsker også at kunne tage så godt imod børnene som muligt, og derfor har vi søgt hjælp udefra, står der.

Stor utryghed i Vinderup

Lørdag kom frem, at en 34-årig mand fra Fousing er anholdt og sigtet for fuldbyrdet voldtægt mod den niårige pige, som han ifølge politiet lokkede ind i sin bil den 13. juni.

Den 34-årige flyttede ifølge lokale beboere fra Mors til Fousing sammen med en kvindelig samlever for halvanden måned siden, og Ekstra Bladet mener at vide, at manden tidligere er dømt for voldtægt af et barn på Djursland. 

02:08

Politiets massive tilstedeværelse ved Legind Sø på Mors torsdag og fredag bliver nu koblet til en voldtægtssag.

Luk video

Episoden har skabt stor utryghed i Vinderup blandt både børn og voksne, og det er derfor, Vinderup Skole nu forsøger at imødekomme situationen.

- Psykologen lagde vægt på, at vi skal have hverdagen til at køre igen, så det hele er ”ligesom det plejer at være”. Og så skal vi selvfølgelig lytte og være klar, hvis børnene åbner sig op og fortæller noget.

- Ellers skal vi bare være normale, og som vi er, lyder det fra Ellen Bettina Søgaard Schrøder.

Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord