Perleugler flyveklar

Efter næsten otte måneder på vildtplejestation er to perleugler nu sat fri i naturen. - Det er en rigtig succeshistorie, siger Kristian Mosgaard og Gitte Henningsen fra Farstrup vildtplejestation.

I august måned 2008 ankom to forkomne perleugleunger på vildtplejestationen. De havde siddet 7-14 dage for længe i redekassen, da de havde haft svært ved at komme ud. De var godt beskidte, og flere af fjerene lignede brune sugerør, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Uglerne kunne ikke flyve ordentligt, og forældrene havde delvis opgivet pasningen af de små. Umiddelbart fejlede de ikke noget udover, at de var tynde og fulde af lopper og havde en miserabel fjerpragt.

Det var medlemmer af Dansk Ornitologisk forening, der havde gået og holdt øje med kassen. Da de blev klar over, at der var noget rivende galt, bragte de ungerne til plejestationen.

- Da perleuglerne ankom fik de serveret mus. Næste morgen var musene spist, og de små ugler så friskere ud. Efter et besøg hos dyrlæge blev uglerne grundigt skyllet i lunt vand. Det tog de pænt. Efter 8 dage med intensiv pleje blev perleuglerne sat ud i en flyvevoliere. Her har de ædt, øvet sig i at flyve og i at blive til de stærke ungfugle, de er i dag, fortæller Kristian og Gitte.

Efter det lange, intensive plejeforløb er de blevet stærke, og tirsdag aften kom det store øjeblik, da de blev sat fri.

- Vi bragte uglekassen til det område, hvor ungerne oprindeligt blev fundet. I samarbejdet med DOF og Skovdistriktet fik vi fastgjort kassen i et træ og åbnet ind til kassen. Ungerne blev i kassen til det var mørkt, og kunne derfra høre de andre perleugler i området.


Seneste nyt

fra Nordjylland