Personale slukker brand på sygehus

00:27

Branden brød ud på mikrobiologisk afdeling på Sygehus Syd i Aalborg.

Lørdag morgen udbrød der en mindre brand på Sygehus Syd i Aalborg. Branden brød ud i et såkaldt stinkskab i et laboratorium på mikrobiologisk afdeling. Et stinkskab er en arbejdsstation med hærdede glaslåger og udsugning, der bruges til at lave kemiske reaktioner i.

Det personale, som var i laboratoriet da branden brød ud, formåede selv at få bugt med flammerne, inden de fik spredt sig.

- Det var en gasinstallation, der var sket et uheld med, som så havde antændt nogle forskellige ting i stinkskabet. Så det er et ret begrænset område, siger indsatsleder Nils Eltzholtz.

Branden forårsagede ikke nogle store skader. Det var kun de ting, som var i stinkskabet, der blev beskadiget. Resten af sygehuset var ikke berørt af situationen.

Nordjyllands Beredskab fik meldingen om branden klokken 08.43, og da de ankom til sygehuset, havde personalet allerede slukket branden.

Beredskabet tjekkede ventilationssystemerne for at se, om branden skulle have bredt sig derigennem. Det kunne de konstatere, at den ikke havde, og derefter var der bare for beredskabet at rose personalet for at få slukket branden, før den udviklede sig.

Flere nyheder fra TV2 Nord