Pirates og White Hawks åbner ishockeysæsonen med sejre

Aalborg Pirates besejrede sikkert Odense Bulldogs, mens Frederikshavn sled en sejr hjem i overtiden mod Herning Blue Fox.

Begge nordjyske ishockeyhold i Metalligaen var i aktion fredag aften. De forsvarende mestre fra Aalborg Pirates skød sæsonen i gang på hjemmebane mod Odense Bulldogs, mens Frederikshavn White Hawks ligeledes spillede på egen is. Her var modstanderen de altid farlige Herning Blue Fox.

Og det var to målrige affærer, som de to nordjyske klubber var involverede i. Dog med den væsentlige forskel, at Aalborg Pirates selv stod for de fleste mål i deres kamp, mens White Hawks og Blue Fox scorede nogenlunde lige mange hver.

Aalborg dominerer på egen is

I Aalborg var det ellers en ret jævnbyrdig start på kampen indtil Victor Panelin-Borg satte målscoringen i gang med sin scoring til 1-0 efter 14 minutter og 32 sekunder. Og bare et minut senere havde Tobias Ladehoff fordoblet piraternes føring.

I anden periode kunne Martin Højbjerg bringe Aalborg yderligere i front, inden han igen i tredje periode scorede til 4-0. Oliver Christensen gjorde det til 5-0 før fynboerne fik reduceret til kampens resultat 5-1 ved Henry Hardarson.

Neglebider i Frederikshavn

Anderledes spændende var det lidt længere nord på, hvor Herning Blue Fox gæstede Frederikshavn White Hawks.

Der skulle nemlig overtid til, for at finde en vinder mellem de to traditionsklubber. Og her var det heldigvis Frederikshavnerne, der trak det længste strå, da Cam Spiro sendte pucken ind bag herningensernes goalie til resultatet 5-4.

Inden det så det faktisk ret sort ud for Frederikshavn. Godt nok havde Dale Mitchell og William Boysen sørget for, at White Hawks var foran med 2-1 efter første periode. Men med tre ubesvarede scoringer scoringer på godt ti minutter i anden periode, var White Hawks pludselig nede med 2-4.

Men med en sen scoring af Cam Spiro, kunne Frederikshavn gå ind til tredje periode bagud med bare en enkelt. Her lykkedes det Frederikshavn at fremtvinge overtid, da Christopher Frederiksen bragte balance i regnskabet efter 13 minutter.

I overtiden blev det alle gode gange tre for Frederikshavns amerikaner Cam Spiro, da han lukkede og slukkede med et hattrick og sikrede Frederikshavn White Hawks en overtidssejr på 5-4.

Således kan Frederikshavn skrive to point på kontoen mens Aalborg Pirates hev alle tre i land efter den første kamp i sæsonen.