Pirates-spiller i mild fremgang efter hjernerystende tackling

Efter flere dages mørkebehandling er der mild fremgang hos Aalborg Pirates’ Alexander Collberg.

Det så voldsomt ud, da Aalborg Pirates’ Alexander Collberg forrige søndag blev sendt i isen af Rungsteds Morten Green, og en kraftig hjernerystelse betød, at svenskeren i flere dage kun var i stand til at opholde sig i helt mørklagte rum.

- Det er langt fra godt, men det er bedre. Han er voldsomt berørt ved aktivitet i mere end 10-15 minutter, og det er skræmmende, at han ikke kan gå en tur med sin hund, siger administrerende direktør i Aalborg Pirates Thomas Bjuring.

Den voldsomme skade til Alexander Collberg er endnu en i rækken af hovedskader til ishockeyspillere, der i de værste tilfælde ender med at lide under konsekvenserne resten af livet. Tidligere på ugen var det Frederikshavn White Hawks’ forward Kristoffer Lauridsen, der også blev slået ud efter en hård tackling.   

- Nu kan vi konstatere, der har været to alvorlige tilfælde på et par uger, og det er langt fra tilfredsstillende for sporten, og hvor er DIU (Danmarks Ishockey Union, red.)? De er der ikke. Der er ikke nogen sammenhæng mellem de aftaler vi laver, de målsætninger vi har om at komme hovedskaderne til livs og så den måde, de håndterer det her på. De må finde ud af, hvad de vil, siger Thomas Bjuring.

Metal Ligaens kvartfinaleserie forstætter fredag aften, hvor Aalborg Pirates gæster Gentofte Stars, mens Frederikshavn White Hawks skal på besøg hos Herning Blue Fox

Flere nyheder fra TV2 Nord