Poetry Slam på forfatterskole

80 unge deltager i denne uge i Brønderslevs forfatterskole - i år også med et kursus i Poetry Slam. Foto: Carsten Lorenzen

Den årlige forfatterskole for unge på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev er blevet et tilløbsstykke - i år har over 200 unge fra hele landet søgt de 80 pladser.

Som noget nyt er der i år oprettet et hold i Poetry Slam - korte tekster, der fremføres på en scene og får point af publikum.

I år vil femten elever fra forfatterskolen skrive tekster af denne type og øve sig i at fremføre dem . Deres optræden vil blive filmet og lagt ud på YouTube. Hver elev vil desuden få et digt eller lignende udgivet sammen med begynderholdets noveller.

Udover at lære Poetry Slam skal eleverne på dette hold også øve sig i at lave almindelige forfatterforedrag. Ifølge arrangørerne kan en forfatter i dag sjældent nøjes med at sidde hjemme og skrive. De fleste tager ud på biblioteker og litteraturfestivaler og holder foredrag, så for nye forfattere er det vigtigt at lære, hvordan man kommer ud over scenekanten.

Underviser på dette hold er forfatter Peter Dyreborg, som selv er tidligere danmarksmester i Poetry Slam. Desuden kommer en af landets kendteste rappere Per Vers som gæsteunderviser.

Brønderslev Forfatterskole støttes hvert år af Kulturministeriet , Kulturaftale Nordjylland og Brønderslev Kommune. Denne gang har også region Nordjyllands kulturpulje støttet med penge til kurset i Poetry Slam.

Flere nyheder fra TV2 Nord