Politiet nedtoner Sindal-slåskamp

En forebyggelsesbetjent ved Nordjyllands Politi mener ikke, at en arrangeret slåskamp mellem to unge drenge på Sindal Skole er specielt alvorlig.

Peer Jensen er forebyggelsesbetjent og arbejder med SSP-arbejde i Hjørring Kommune. Han har både talt med skolen og set videoen, hvor de to drenge slår ud efter hinandens ansigter med knytnæver. For ham vækker hændelsen ikke bekymring.

- Jeg kan ikke se, at det er specielt alvorligt, for hvis der var nogen, der ikke havde lyst til at deltage i det her, kunne man vende om og gå fra stedet, siger Peer Jensen.

I et frikvarter mødtes de to drenge på en gang, hvor de to gik løs på hinanden foran en stor forsamling af elever.

- Det er da en rigtig træls episode at være vidne til. Men dengang jeg gik i skole, kom man op og slås, og jeg kunne ikke forestille mig, at det er specielt anderledes nu om dage, lyder det fra Peer Jensen.

I Hjørring Kommune fortæller de, at alle parter i sagen er orienteret. Formanden for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Mai-Britt Beith (S), tager afstand fra episoden.

- Det kan vi ikke acceptere, jeg synes, det er voldsomt. Jeg synes ikke, at det er noget, man bør gøre som ungt menneske. Og det ser helt forfærdeligt ud i mine øjne, udtaler MaiBritt Beith.

Hos politiet har de ikke modtaget anmeldelser i sagen. Og de mener heller ikke, at der er grund til, at de griber ind.

- Der er ikke nogen, der er kommet tilskade ved det her. Havde der nu været nogen, der havde fået slået tænder ud eller var kommet virkelig tilskade, så kunne vi snakke om, at vi var oppe i en alvorlig sagsklasse. Det er det her ikke, siger Peer Jensen.

Elever ned til 12-års alderen var tilskuere til arrangeret slagsmål i frikvarter,
Forebyggelsesbetjent i Hjørring Kommune mener ikke, at slåskampen mellem to drenge på Sindal Skole.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland