Populær grillbar må lukke på ubestemt tid: Frituregryde startede kraftig brand

En brand i en frituregryde kunne ikke slukkes med et brandtæppe og udviklede sig meget kraftigt.

Grillbaren Brokiosken i Aggersund er tirsdag blevet svært skadet af en brand.

Nordjyllands Beredskab blev kaldt ud til branden tirsdag formiddag klokken 10.40, da en frituregryde var brudt i brand.

- Frituren var formentlig blevet for varm, så der gik ild i olien. Ejeren og den ekspedient, der var tilstede forsøgte at få slukket ilden ned med et brandtæppe, men det var for varmt, så det lykkedes desværre ikke, fortæller indsatsleder Klavs Bojsen.

Ejeren og ekspedienten måtte opgive kampen mod flammerne, da temperaturen var så høj og røgudviklingen så kraftig, at de ikke kunne være i lokalerne længere. Ude af grillbaren lukkede de hurtigt døren, så flammerne ikke kunne få ekstra ilt at nære sig ved. Det til trods var flammerne, da beredskabet nåede frem fra Løgstør, brudt gennem loftet.

En hurtig indsats fra brandfolkene betød, at flammerne effektivt blev slået ned, men skader fra brand, røg og brandvæsnets arbejde med at få branden i loftskonstruktionen og taget nedkæmpet, betyder, at der i den nærmeste fremtid ikke vil blive langet hotdogs, burgere eller pomfritter over disken i Brokiosken, som man kender den. På Facebook meddeler Brokiosken dog, at man arbejder på en midlertidig løsning i form af en pølsevogn.

Det var brandvæsnet fra Løgstør, der rykkede ud til branden mens indsatsleder Klavs Bojsen kørte fra Farsø mod Aggersund. Han kunne på lang afstand se røgfanen fra branden.

- Det har været en meget varm og kraftig brand, og jeg kan med sikkerhed sige, at hvis vi var kommet bare to minutter senere frem, så havde der ikke været noget tilbage.


Seneste nyt

fra Nordjylland