Populært at bestille færdselskontrol eller betjent: 200 henvendelser på fire dage

Torsdag åbnede Nordjyllands Politi op for muligheden for at bestille en færdselskontrol eller en forebyggelsesbetjent over nettet. Siden er det væltet ind med henvendelser.

Et nyt initiativ, hvor borgere kan bestille en færdselskontrol eller en betjent ved at udfylde en formular på Nordjyllands Politis hjemmeside, er blevet taget godt imod.

Torsdag blev der åbnet op for henvendelser – og siden er det strømmet ind. På fire dage er der kommet 200 styk.

- Det er fantastisk, at folk har taget det til sig. Det er en god og enkel måde for os at få henvendelser på, siger Anne Marie Roum Svendsen, der er politidirektør ved Nordjyllands Politi.

Det nye initiativ betyder, at nordjyderne kan bestille en færdselskontrol på strækninger, hvor de oplever, at der ofte bliver kørt for stærkt. Når man bestiller kontrollen, vurderer politiet, om det giver mening at udføre den. Gør det det, bliver kontrollen udført, og efterfølgende får borgeren besked om, hvordan det gik med kontrollen.

quote Det er vigtigt, at borgerne har mulighed for at komme af med deres bekymringer

Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør, Nordjyllands Politi

Langt de fleste af de 200 henvendelser har med færdsel at gøre. Både steder, hvor folk gerne vil have færdselskontrol – og steder, hvor der er behov for at se på, om der kan gøres noget for at forbedre trafikken.

Man har også mulighed for at bestille en forebyggelsesbetjent, som for eksempel kan besøge en beboerforening og gøre beboerne klogere på indbrudssikring eller hvordan man håndterer uro i området.

Cirka 20 af henvendelserne er fra borgere, der gerne vil i kontakt med en forebyggelsesbetjent.

Nordjyllands Politi har lovet, at folk får svar på deres henvendelse indenfor en uge.

- Det tror jeg godt, vi kan holde. Men der kommer til at gå noget tid, før vi rykker ud – det vil blive fordelt henover efteråret, siger Anne Marie Roum Svendsen.

Hun håber, at der fortsat vil komme mange henvendelser.

- Det giver os et bedre udgangspunkt for dialogen med borgerne. Det er vigtigt, at de har mulighed for at komme af med deres bekymringer, siger hun.

Du kan bestille en færdselskontrol eller en forebyggelsesbetjent på Nordjyllands Politis hjemmeside.


Seneste nyt

fra Nordjylland