Protester får ingen betydning

En ny stor folkeskole vejer tungere hos politikerne i Frederikshavn end at beholde Forsyningen på kommunale hænder.

Trods protestdemonstration og godt 2500 indsamlede underskrifter, så skal Forsyningen i Frederikshavn sælges. Salget skal nemlig blandt andet finansiere en ny skole.

- Vi har valgt at det er mere vigtigt at have en ordentlig folkeskole, end kommunalt ejet el- og vandforsyning. Vi kan lige så godt få strøm fra en privat udbyder, forklarer borgmester Erik Sørensen til TV2/Nord, efter at han har modtaget de demonstrerende foran Kattegat Siloen i Frederikshavn.

Salgsplanerne har skabt mange usikkerheder hos de ansatte, der ikke føler sig godt nok informeret. Mange frygter for deres job, og at det i sidste ende bliver forbrugerne der kommer til at betale i form af højere elpriser. Men begge dele afvises af borgmesteren, der giver jobgaranti til de ansatte, enten på deres nuværende arbejdsplads, eller andre steder i kommunen.

- Vi har åbenbart ikke været gode nok til at informere i den her sag om hvad der er fup og fakta. Men priserne kommer ikke til at stige, fordi Forsyningen bliver privatiseret. Det er der love der sørger for, understreger han.

Flere nyheder fra TV2 Nord