Protester inden årets Karneval

Flere hundrede unge mennesker er utilfredse med den planlagte fest efter årets Karneval - Det har fået en studerende fra Aalborg til at tage affære.

I år kommer det til at koste penge, hvis man vil nyde timerne efter karnevals-paraden i Skulpturparken ved Ansgars Kirke i Aalborg. Karnevalsgruppen har inddraget området, så det i år kommer til at koste 100 kroner at holde efterfesten der.

- Fundamentalt set er det aalborgenserne, der holder karneval og ikke karnevalsgruppen, så det er forkert at de tager monopol på, hvordan man skal fejre karneval, siger Daniel Lassen, der har stiftet facebookgruppen for folk, der er imod inddragelsen af Skulpturparken. Daniel Lassen er studerende og vil ikke bruge 100 kroner af sin SU på entré

Tidligere år har karnevalsgæsterne kun betalt for at komme ind i Kildeparken, men i år bliver også Skulpturparken indhegnet - her kan Karnevallet have 7000 flere gæster.

- Der er så mange, der gerne vil til karneval, så vi er simpelthen nødt til at ændre på indretningen, for at vi kan have plads, siger Klaus Bystrup fra Karnevalsgruppen til TV2/Nord.

Ved tidligere års Karnevalsfester har flere tusind mennesker hold fest i Skulpturparken - UDEN at betale entré. Klaus Bystrup mener, at det ikke længere er sikkerhedsmæssigt forsvarligt:

- Når du stuver syv-ti tusind ind i det her område, som også bevæger sig ud på vejen og lukker hele området og umuliggør trafik i området, så er det ikke hensigtsmæssigt.

Nu arrangerer Daniel Lassen fest for alle gratisterne et helt tredje sted - nemlig i Skovdalen på den anden side af Kong Christians Allé - 90 ud af de godt 700 medlemmer af facebookgruppen har allerede tilmeldt sig

- Vi får en god fest med masser af mennesker men uden planlagt underholdning. Det vigtigste er, at folk er glade, siger han.