Rehabiliteringscenter på Mors lukker og flytter til Hobro

Region Nordjylland har besluttet at lukke Rehabiliteringscenter Strandgården i Nykøbing Mors og flytter nu sengepladserne til Østerskoven i Hobro.

Nykøbing Mors mister 24 arbejdspladser, efter Region Nordjylland på et møde i denne uge har besluttet at lukke Rehabliteringscenter Strandgården, der behandler hjerneskadede. 

Det skriver Limfjordupdate.dk på sin hjemmeside. 

Sidste åbningsdag bliver den 20. december, og dermed mister Morsø Kommune en række regionale arbejdspladser. De 24 arbejdspladser svarer til godt 20 fuldtidsstillinger:

- For mig er det væsentligste, at vi sikrer, at borgerne får det rette tilbud, og at vi har et fagligt og økonomisk bæredygtigt tilbud. Jeg kan dog godt forstå, at man er ærgerlig over at miste arbejdspladser i kommunen. Men der vil fortsat være regionale arbejdspladser i Morsø, har regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman (S), tidligere udtalt til Limfjordupdate.dk.

En af grundene til, at Strandgården lukker er, at centret har haft meget svært ved at fylde sine 10 pladser op. Det har også været meget svært for centret at finde kvalificeret personale og ledelse til at drive centret. 

Regionens specialtilbud til hjerneskadede flyttes nu til Neurocenter Østerskoven i Hobro som går fra 22 til 28 pladser.

I den forbindelse skal der bygges 6 ekstra boliger, hvilket udløser en bevilling på 11 millioner kroner fra Region Nordjylland.

Konstante skift i ledelsen

En af medarbejderne hos Strandgården har tidligere stået frem over for Limfjordupdate.dk og fortalt om en frustrerende og uholdbar ledelsessituation på centret.

- Som ansat er det frustrerende at være vidne til lukningen af Rehabiliteringscenter Strandgården, der sandsynligvis besluttes på regionsrådsmødet. Især fordi en vigtig faktor, nemlig den ustabile ledelsessituation, ikke er belyst i sagen, har Lise Tange Thomsen, der har været ansat på Strandgården de sidste fire år, tidligere fortalt Limfjordupdate.dk.

- Jeg har en trang til at gøre opmærksom på, at der på intet tidspunkt har været fokus på, at Region Nordjylland ikke har formået at ansætte og fastholde en ledelse. Siden 2014 har Strandgården haft ikke mindre end otte forskellige personer i ledelsen fordelt på henholdsvis forstander og afdelingsleder. Heraf har tre ud af fire forstandere (fastansatte og konstituerede, red.) kun haft deres gang på Strandgården to til tre gange om ugen.


Seneste nyt

fra Nordjylland