Røde Kors mangler tøj

01:34

Vi afleverer ikke længere så meget tøj til genbrug. Og det vi aflevere er mere slidt end tidligere. Foto: Tommy Hald

1 af 2

Krisen kan nu også mærkes i genbrugsbutikkerne. Folk afleverer mindre tøj og det tøj de afleverer, er mere slidt end det var tidligere. Det vil Røde Kors nu forsøge at rette op på med en ny kampagne.

Røde kors butikken i Nibe gav sidste år en kvart million kroner i overskud. Sammen med de andre Røde Kors butikker i Nordjylland blev det til 13,6 millioner kroner, som alle går til nødhjælp.

- Det betyder jo rigtig meget. Vi har jo vores faste udgifter dækket af Danida og tips og lotto midler, så alle de penge, vi får ind for genbrugstøj, de går direkte til vores hjælpearbejde, siger regionskonsulent i Røde Kors, Michael Jervild til TV2/NORD.

Ifølge Røde Kors er mængden af tøj der bliver afleveret til genbrug faldet med 6 % alene i år. Derfor vil de gerne have os til at gennemgå vores gemmer, og aflevere det tøj, vi alligevel ikke bruger, til genbrug.

- Der er rigtig mange mennesker, der har tøj til at ligge derhjemme, som alligevel skal ud på et eller andet tidspunkt. Så kan de lige så godt give det til os i dag, siger regionskonsulent i Røde Kors Michael Jervild til TV2/NORD.

Selv om indsamlingsdagen var tirsdag, kan man også fremover aflevere brugt tøj i Røde Kors butikkerne.

Flere nyheder fra TV2 Nord