To runder tilbage: Nordjysk drama i toppen af 1. division

Der er lagt op til et kæmpe nordjysk drama, når 1. division i fodbold skal afgøres de kommende to uger.

To point. Det er alt, hvad der adskiller Hobro IK  og Vendsyssel FF på 1.- og 2. pladsen i herrernes 1. division i fodbold. Det står klar efter denne rundes kampe, hvor Vendsyssel vandt, mens Hobro tabte.

Hobro Ik var i dag på besøg i Fredericia, der ligger lige udenfor nedrykningskampen i 1. division. Alligevel blev det for stor en mundfuld for nordjyderne.

Efter at have været bagud 1-0 til pausen, fik Hobro udlignet efter bare 46 minutter. Men efter 77 minutter nettede Fredericia igen til kampens resultat på 2-1.

Vendsyssel FF havde større succes med deres besøg i Helsingør. Midtvejs i 2. halvleg scorede nordjyderne til 0-1, og den stilling holdt hele vejen til dommerens slutfløjt.

Det betyder, at Hobro lige nu fører rækken med 54 point. På 2. pladsen ligger Vendsyssel med 52 point. Derfor er den direkte oprkyning til Alka Superligaen nu indenfor rækkevidde for Vendsyssel. Det kræver dog at Hobro taber point i løbet af de sidste to kampe. Og nu bliver det spændende.

Fordi Hobro og Vendsyssel skal mødes i den allersidste af  runde 1. division lørdag d. 27/5. Så hvis begge hold vinder deres kampe i næste runde, og pointforskellen stadig er nede på to point mellem de to hold, så skal kampen om direkte oprkyning til Superligaen afgøres i en direkte nordjysk duel på Hobros hjemmebane.

Det hold, der ender på 2. pladsen, har stadig mulighed for at rykke op i Superligaen via playoff mod et af de nuværende superliga hold.