Sådan sikrer du dig mod juleindbrud

Foto: Jesper Lange

06:11

Nordjyllands Politi giver gode råd til, hvordan du undgår indbrud i julen

1 af 2

Nordjyllands Politi fortæller, at de har modtaget 400 flere anmeldelser i år i forhold til sidste år. Derfor var Nordjyllands Politi i TV2 Nord studiet for at fortælle, hvordan nordjyderne kan sikre sig bedst mod indbrud.

Julen er altid højtiden over dem alle for indbrud, og Nordjylland er det eneste sted i Danmark, hvor indbrud forsat er stigende. Nordjyllands Politi fortæller, at de har modtaget 400 flere anmeldelser i år i forhold til sidste år. Det er derfor et voksende problem. Mandag den 14. december var politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi i TV2 Nord studiet for at fortælle, hvordan nordjyderne kan sikre sig bedre mod indbrud.

- Jeg vil ikke sige, at Nordjyderne er for dårlige til at passe på, men der er ting, man kan væe mere opmærksom på, siger politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

For at gøre livet som indbrudstyv meget værre har Nordjyllands Politi en række gode råd til, hvordan man bedre kan sikre sit hjem:

 • Sørg for, at reklamer ikke stikker ud af postkassen.
  - Hvis du er væk fra hjemmet i længere tid, er det vigtigt at tydelige tegn på en tom bolig ikke springer i øjnene på tyvene. Derfor opfordre Politiet til, at få naboer eller familie til at tømme postkassen.
 • Involvere naboerne.
  - Få fat i naboerne. Hvis du skal være væk i længere tid, så få naboerne til at holde øje med hjemmet.
 • Det handler om at vise, at huset ikke står tomt.
  - Gør brug af tænd- og slukure, der kan vise aktivitet i huset.
  - Få naboerne til at holde aktivt øje med hjemmet. Måske få naboen til at parkere sin bil, på din adresse.

- Kriminelle er på ingen måde interesseret i at lave indbrud i et boligkvarter, hvor naboerne er opmærksomme, siger politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

Nabohjælpen er nemlig utrolig værdifuld. Ifølge udenlandske undersøgelser mindsker man risikoen for indbrud med 25 procent, hvis man benytter sig af nabohjælp.

Hvis tyvene alligevel skulle få adgang til hjemmet, er der stadig gode råd fra Politiet. For det er vigtigt, at være på forkant inde i hjemmet.

 • Undgå at lade værdifulde genstande ligge synligt fremme.
  - Tablets, smartphones, kontanter eller sølvtøj kan med fordel gemmes væk. Det er nemlig sådanne ting, som tyvende går efter.
 • Gem dine uvurderlige arvestykker et sikkert sted.
  - Gem arvesmykkerne og stykkerne et sted, som ikke er i hovedpuden eller i skuffen ved natbordet. Vær kreativ og gem sagerne et godt sted, så du gøre tyvens arbejde mere kompliceret.

Se indslaget fra her:

 

06:11

Nordjyllands Politi giver gode råd til, hvordan du undgår indbrud i julen

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord