Sæby har de bedste boliger i Norden

Frederikshavn Boligforenings Sæby Strand blev i weekenden kåret til de bedste boliger i Norden. Sæby Strand modtog NBO's "Bostadspris 2014" ved kongressen i Reykjavik.

Frederikshavn Boligforenings nyeste afdeling, Sæby Strand, har fået NBOs "Bostadspris 2014" ved kongressen i Reykjavik den 11. og 12. september 2014.

NBO er et samarbejde mellem organisationer, der dækker mere end 2.4 mio. boliger i Island, Finland, Norge, Sverige og Danmark. I år var det altså Sæby Strand, der løb med prisen.

Juryen skriver følgende om boligerne Sæby Strand.

- Et nybyggeri, der tager godt hånd om områdets unikke beliggenhed. Husene med de velproportionerede facader og trappeformede tag forstærker dette. Energiforbruget er lavt og solpaneler bidrager til at holde forbrugsudgifterne nede. Husene indeholder et varieret udbud af boliger med indretning med naturmaterialer.

- De godt udformede boliger har alle altaner eller terrasser med udsigt. Satsningen på energiskole, adgang til gæstebolig og kælderrum til boliger og et udviklet beboerdemokrati skaber forudsætningerne for sociale aktiviteter mellem beboerne.

Frederikshavn Boligforening er naturligvis glade for prisen.

- Vi synes også selv at Sæby Strand er vellykket og unik på mange måder. En perle for os og for området lige nord for Sæby.

Flere nyheder fra TV2 Nord