Særlige cykler får kørestolsbrugere i Hjørring i sadlen

TrygFonden har doneret 140.000 kroner til indkøb af tre særligt udviklede cykler, der gør det muligt for kørestolsbrugerne på bostedet Aage Holms Vej i Hjørring at tage på cykeltur med resten af hjemmet.

For de fleste er det at cykle noget, vi har lært, da vi var børn, og som vi har gjort mere eller mindre ofte siden. Men hvis man sidder i kørestol, er det umuligt at tage en cykeltur.

Sådan har det også været for de 16 kørestolsbrugere på bostedet Aage Holms Vej i Hjørring, men takket være en donation på 140.000 kroner fra TrygFonden er der indkøbt tre cykler særligt udviklet til kørestolsbrugere. De blev taget i brug for første gang mandag. 

- Vi er rigtig glade for TrygFondens donation til de nye cykler, der gør det let for os at få alle beboere med på tur. Foruden at kunne bidrage med frisk luft og vind i håret til os alle, vil cykelturene også kunne styrke det sociale samvær og give beboerne nogle dejlige oplevelser med hinanden og personalet, siger Vibeke Nonboe Hood, assisterende afdelingsleder på Aage Holms Vej.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen til Aage Holms Vej som led i TrygFondens samlede arbejde for at hjælpe sårbare grupper og give alle en plads i fællesskabet.

- I TrygFonden arbejder vi for at skabe bedre trivsel, og at flere mennesker lever et længere liv med bedst mulig livskvalitet. Bostedet Aage Holms Vej har allerede fokus på bevægelse og sansestimulerende aktiviteter for sine beboere. Vi er glade for at kunne bidrage til, at alle nu også kan komme på cykeltur og opleve glæden ved kombinationen af fysisk aktivitet, frisk luft og et positivt fællesskab, siger Pia Hansen, donationschef i TrygFonden.

Bostedet Aage Holms Vej har eksisteret siden 2008 og består af seks huse med 4-8 lejligheder i hver. Trods vidtrækkende fysiske og psykiske handicaps bor alle 36 beboere i egen lejlighed.

Hvert hus har også et stort fællesareal med køkken, spiseplads og flere sansekroge, ligesom der er gode muligheder for udendørs aktiviteter. 

For de fleste er det at cykle noget, vi har lært, da vi var børn, og som vi har gjort mere eller mindre ofte siden, men hvis man sidder i kørestol er det umuligt at tage en cykeltur. Sådan har det også været for de 16 kørestolsbrugere på bostedet Aage Holms Vej i Hjørring, men takket være en donation fra TrygFonden blev der i dag lavet om på det.

Seneste nyt

fra Nordjylland