Samarbejde skal få psykisk sårbare til at komme mere ud

Foto: Stefan Kjærgaard

SIND-centrene i Nykøbing Mors og Thisted er gået sammen om at lave aktiviteter for psykisk sårbare.

Når man er psykisk sårbar, kan det være svært selv at tage initiativ til at deltage i kulturlivet eller tage på ture. Men nu er SIND-centrene i Nykøbing Mors og Thisted gået sammen om et projekt, der skal gøre det nemmere for de psykisk sårbare at være med i aktiviteter.

De to centre vil fremover arrangere ting som bowlingture, busture, julekoncerter med fællesspisning og overnatning i naturen, hvor brugere fra begge centre kan deltage.

- Når brugerne mødes på tværs, udvider det deres mulige netværk og muligheder for at deltage i et fællesskab. Det kan være med til at forbedre deres mentale sundhed og hvordan de håndterer ensomhed, angst, sociale fobier og depression, siger Betina Pedersen fra SIND-huset i Nykøbing Mors.

Ved Netværkscaféen i Thisted tror leder Joan Dalgaard på, at samarbejdet vil få flere psykisk sårbare til at komme ud.

- Det er lettere at lave hold på tværs af de to grupper af brugere og få fyldt en bus til udflugter, siger hun og påpeger, at arbejdsopgaverne også bliver lettere, når der er flere bag samarbejdet.

Samarbejdet er støttet med 50.000 kroner af Velliv Foreningen, som giver penge til projekter, der kan øge danskernes mentale sundhed.

Læs også Eksperiment: Kan skuespil hjælpe psykisk sårbare?

Flere nyheder fra TV2 Nord