Samarbejde skal gøre indsatte til ansatte

Nordjysk fængsel vil samarbejde med lokale virksomheder om at sikre job til de indsatte.

Statsfængslet Kragskovhede nord for Frederikshavn håber, at et nyt samarbejde med nordjyske virksomheder kan gøre indsatte til ansatte.

Det fortæller DR Nordjylland.

I første omgang er otte virksomheder fra Hjørring og Frederikshavn kommuner inviteret til et dialogmøde i fængslet den 7. maj.

- Det er vigtigt, at have en tilknytning til arbejdsmarkedet, siger fængselsinspektør Lene Theilgaard, der mener, at et job er helt afgørende for, om den straffede begår ny kriminalitet eller ej.

I forvejen tilbyder fængslet, at de indsatte f.eks. kan tage en grundskoleeksamen, eller moduler til en faglig uddannelse, men for at det ikke skal være omsonst, er det vigtigt at have kontakt til arbejdspladserne, siger Lene Theilgaard.

I mødet deltager også repræsentanter fra jobcentrene i de to kommuner.

Fængselsinspektøren er sikker på, at der er mange virksomheder, der er klar til at løfte opgaven. Hun ser det ikke som en pligt for dem, men mener derimod, at det er en pligt for fængslet at begynde dialogen.

- Vi har brug for at vide, hvilke kompetencer de indsatte skal have, og hvilken motivation virksomhederne efterlyser hos dem, siger Lene Theilgaard til DR Nordjylland.

Statsfængslet på Kragskovhede har for nylig fået ansat en professionel vejleder og screener de ansatte individuelt. Ikke for at udelukke nogen, men for at kunne målrette de indsatte, så de er bedre rustede, når de har afsonet deres straf:

- Den gode løsladelse begynder med den gode indsættelse, siger Lene Theilgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland